Takvim
Kasım 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Microsoft Azure Yenilikçi Buluşların Kapısını Aralıyor

Türkiye’nin önde gelen bilim kuruluşları ve üniversitelerinin katılımıyla gerçekleşen Microsoft Akademi Günleri’nde bilimsel araştırmaların Bulut Bilişim platformlarına taşınma süreci tartışıldı. Microsoft Bulutu’nda etkileşimli web servislerinin oluşturulmasını sağlayan Azure teknolojisinin akademi dünyasındaki karşılığı Azure Academic, Akademi Günleri’nin yıldızı olarak parladı.

24 Haziran 2010, Ankara – Üniversiteler ile işbirliği içinde bilimsel araştırmalara ve akademik çalışmalara katkısını sürdüren Microsoft, geçtiğimiz günlerde Ankara’da düzenlediği Akademi Günleri kapsamında, Bulut platformlarının akademi dünyasına sunduğu fırsatları, Türkiye’nin önde gelen bilim insanları ile paylaşma olanağı buldu. Ankara, Bilkent Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Microsoft Akademi Günleri’ne Türkiye’nin önde gelen 50 bilgisayar mühendisliği fakültesini temsilen öğretim üyeleri ve Tübitak’tan 25 uzman katılırken, etkinliği birçok bilim kuruluşu ve enstitüden kalabalık bir katılımcı kitlesi ilgiyle izledi.

Bu arada Microsoft’un bilim dünyasına taahhüdünün sonucu olarak, Microsoft Research’ün üniversitelerimize sunduğu imkanlar da bu etkinlikte ayrıntılarıyla konuşuldu. Microsoft Research adına Dr. Fabrizio Gagliardi ise toplantıda bir konuşma yaparak Microsoft’un Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bulut platformlarında hizmet veren etkileşimli web servislerinin oluşturulmasında kullanılan Azure teknolojisinin, araştırma ve eğitim için sağladığı yeni açılımlar ise buluşmanın heyecan yaratan bir başka konusu oldu.

Microsoft’un yenilikçi yazılımlarla bireylerin ve kurumların gerçek potansiyelini harekete geçirdiğini söyleyen Microsoft Türkiye Kamu Sektörü Direktörü Cemal Akyel, Akademi Günleri’nin açılışını yaparken şunları söyledi:

“Kurumlara ve bireylere gerçek potansiyellerini gerçekleştirme olanağı veren yenilikçi teknolojileri geliştirmek için yılda 9,5 milyar dolar ayıran Microsoft, Ar-Ge’ye en fazla yatırım yapan bilişim şirketi olma unvanını elinde tutuyor. Dünyanın çeşitli bölgelerinde yer alan 6 büyük araştırma laboratuvarında bilgisayar mühendisliğine yönelik kapsamlı araştırmalar gerçekleştiren Microsoft, Bulut platformuna yaptığı yatırımlarla dünyanın dört bir yanında süren bilimsel araştırmaların geniş bir akademik çevre tarafından paylaşılmasını hedefliyor. Uygulamaların ve yazılımların web platformlarına taşınmasını sağlayan Windows Azure teknolojisi, üniversite ve akademilerimize de önemli katkılarda bulunacaktır.

Üniversitelerimizin bilimsel kaynaklara erişimini kolaylaştırmayı hedefleyen Microsoft Bulutu’nun yenilikçi buluşlara imza atmak için sabırsızlanan genç akademisyenlerimize Azure Academic ile yeni açılımlar sağlayacağını görüyor ve bundan büyük bir heyecan duyuyorum”.

Microsoft Global adına toplantıya katılan ve akademi dünyasında uygulama geliştirme konusunda uzmanlığıyla tanınan Krishna Kumar ise Bulut Bilişim ve Azure Academic hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

Queen Mary Üniversitesi’nin Londra’daki Ticari Hukuk Araştırmaları Merkezi’nde görevli Dr. Simon Bradshaw ve Bilgi Üniversitesi’ne bağlı Bilişim Hukuku Enstitüsü avukatlarından Yasin Beceni ise yaptıkları konuşmalarda Bulut platformlarının hukuki boyutlarına değindiler. Microsoft Akademi Günleri çerçevesinde katılımcılara ayrıca, AB 7. Çerçeve Programı ile sağlanan fonlar ve başvuru süreci hakkında da bilgiler sunuldu.

Microsoft Türkiye hakkında:

Microsoft Türkiye, 1993 yılında altı kişiyle başladığı uzun maratonda, bugün 300’e yakın çalışanıyla birlikte koşuyor. Türkiye, aynı zamanda 79 ülkenin bulunduğu Microsoft Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nin de merkezi olarak yer alıyor.

Microsoft, Türkiye’nin potansiyelini gerçekleştirmesi için, bilişimin tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de en fazla yatırım yapılan alanlardan biri olması gerektiğine inanıyor. Kurulduğu günden bu yana kişilerin ve kurumların gerçek potansiyellerini ortaya çıkaran yazılımlarıyla insanları ‘her zaman, her yerden ve her cihazdan’ bilgiyle buluşturan Microsoft Türkiye, 7 bini aşkın bilişim şirketinden oluşan ekosistemiyle Türkiye’nin Bilişimle Kalkınması için çalışıyor.

Türkiye’nin potansiyelini gerçekleştirmesi için “bilişimle kalkınma”

Bilişim, eğitim ve kamu hizmetlerinde yüksek katma değer sağlamakta ve düşük maliyetlerle istihdam yaratmaktadır. Daha verimli iş süreçleriyle ekonomideki istikrara da katkıda bulunan bilişim, Türkiye’nin ekonomik, kültürel ve siyasi gelişmesinin en önemli araçlarından biridir. Microsoft, Türkiye’nin potansiyelini gerçekleştirmesi için, bilişimin tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de En fazla yatırım yapılan alanlardan biri olması gerektiğine inanmaktadır. Kurulduğu 1993 yılından bu yana kişilerin ve kurumların gerçek potansiyellerini ortaya çıkaran yazılımlarıyla insanları ‘her zaman, her yerden ve her cihazla’ bilgiyle buluşturan Microsoft Türkiye, 7 bini aşkın bilişim şirketinden oluşan ekosistemiyle ülkemizin bilişimle kalkınması için çalışmaktadır.

kaynak: microsoft
Leave a Comment